SEDAR

Ermm,.. Entahlah.. Aku sendiri pun tak tahu nak terangkan macam mana lagi dekat kau..
Kadang-kadang tu aku rasa dah give up nak cakap benda yang sama untuk yakin kan kau..
Tapi kalau kau yang tak nak beri peluang pada diri kau sendiri, aku tak boleh nak buat apa-apa..
Mungkin satu hari nanti kau akan sedar tapi aku takut kau dah terlambat masa tu.. 

KENAPA AKU MENCINTAIMU


Aku bertanya apakah ertinya
Suatu perjalanan yang tak ku duga
Hatiku telah terasa dimiliki
Oh indahnya cinta ini bersamamu
Dulu aku tak pernah merasakan
Indahnya hidup bagaikan hari ini
Walaupun dulu aku pernah dicintai
Tapi dirimu adalah yang terbaik untukku
Kenapakah aku mencintaimu
Walaupun esok dapat ku rasakan
Bahawa cinta ku akan menemanimu
Selamanya bersama hidupku
Apakah itu tanda cinta bermula
Ku hanya berdoa serta menyerah
Hargailah diriku sepenuh jiwa
Aku cinta aku cinta kepadamu
Kenapakah aku mencintaimu
Walaupun esok dapat ku rasakan
Bahawa cinta ku akan menemanimu
Selamanya bersama hidupku
Kenapakah aku mencintaimu
Walaupun esok dapat ku rasakan
Bahawa cinta ku akan menemanimu
Selamanya bersama hidupku
Kenapakah aku mencintaimu
Selamanya aku cinta kepadamu

P/S: Emo plak bile dengar lagu ni..
Mungkin ade terasa sikit kot lagi2 lepas 
tgk video klip ni..hahaha

CUT AMIRAH

Time cuti sem ni, tak banyak aktiviti sangat aku buat.. Banyak abiskan mase duduk rumah.. Tv dengan laptop
dah tentu dijadikan sahabat aku..heheh ohhh ye, aku nak bagitahu korang yang sekarang ni aku tengah
layan satu drama ni tajuknye "Cut Amirah".. sebut betul2 ye.. jangan sampai tersembur air liur tu..hahah
Cerita ni mengabungkan pelakon dari Malaysia dan Singapura..Bagi aku cerita ni best sangat..
Drama ni setiap hari isnin hingga jummat.. Pukul 3.00petang di Astro Prima..

Ni antara pelakonnye..
 Hisham Hamid, Linda Hashim, Erry Putra

Kisah dia pasal seorang budak perempuan yang bernama Cut Amirah yang kehilangan keluarga dia
mase bencana tsunami dekat Acheh pada 24 disember 2004 pada pukul 4.00 petang.. Cut ni diselamatkan
seorang sukarelawan Mercury dari Malaysia then dijadikan anak angkat dan dibawa pulang ke Malaysia..
Lepas tu ade jugak ar cerita macam mane trauma dan fobia nye mangsa-mangsa tsunami ni sebab kehilangan 
orang yang tersayang sampaikan ada yang hilang ingatan.. Kalau korang nak tau cerita selanjutnya,
korang kena ar tengok sendiri.. Aku jamin cerita ni best.. Tapi lepas korang tengok nanti kata tak 
best, tu korang punye psal ar..hahaha Drama ni semuanye 13 episod kalau tak silap aku.. 
Hari ni dah episod 7.

TAK SEMPURNA

Aku tahu tak ada seorang manusia pun yang tak pernah buat kesilapan dalam hidup dia..
Bukan aku je yang tahu tapi semua orang pun tahu kan?
Aku sendiri pun pernah lakukan kesilapan dalam hidup aku..
Sebab dalam dunia ni tak ada orang yang sempurna...
Peluang?? bercakap pasal peluang plak.. 
Bagi aku kita semua layak diberi peluang kedua..
Tapi mungkin ada di antara kita takut untuk bagi peluang kedua tu..
Mungkin sebab takut dikecewakan atau pun takut peluang tu di sia-siakan sekali lagi..
Mungkin juga sebab lain, sebab yang tersendiri..
Tapi kalau kita dah dapat peluang kedua tu, 
jangan kita sia-siakan..
Buktikan yang kita memang layak untuk terima semua tu..


Atikah Ali
13.12.2011
1.45 a.m

KOSONG

Kau melihat diriku 
Seperti sesuatu
Yang mencabarmu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Menbuatku rasa kosong... kosong
Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikanku kosong.. kosong
Kini aku bangkit
Menbuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar...

FACEBOOK ATAU TWITTER

Hai semua...


Tadi time tengah lepak-lepak sambil menghirup udara pagi yang segar, ade kawan aku tanye soalan..
Haa.. bantai je ar.. Mane aku rase boleh jawab tu aku jawab ar.. yang tak boleh jawab, aku abaikan je..hehehe


Antara Facebook dengan Twitter, mane paling kau rajin update status?
Ermm.. Twitter kot.. Facebook jarang-jarang..


Sebab ape?
Sebab Twitter lagi privacy dan yang tahu kawan-kawan yang rapat je.. 
Follower yang tak kenal tu, aku rase dieorang tak ambik port..hahaha


Pasal ape? Antaranya?
Macam-macam. Ape yang aku rase dan yang paling penting tak
menyentuh isu-isu yang sensitif yang boleh menyebabkan rase "mengundang"..
Antaranya,  pasal cerita kat wayang, bola sepak, soal hati dan perasaan dan bla bla bla..


Soal hati dan perasaan?? cerita sikit..
hahaha macam mane nk cerita ehh.. segan ar plak.. ehhh2.. macam ade orang panggil aku je..
ye2, aku datang ni.. <alasan je semua tu..hehehe>


Tak dengar pun ade orang panggil die.. pelik.. _ _,

PENDENGAR SETIA

Terima kasih sahabat sebab kau ade mase aku sentiasa perlukan kau..
Terima kasih juga sebab sudi dengar luahan hati aku..
Terima kasih jugak atas segala semangat dan nasihat yang kau bagi..
Aku tak tahu kenapa aku perlu rasa macam tu sekarang..
Tapi aku kena kuat untuk lalui tu semua walau macam mane pun..
Aku akan ingat ape Nad cakap "time will cure everything"..

Yang benar,
Atikah Ali.. =)
1. 34pagi..
4/12/2011

GAMBAR LAMA

Tadi mase aku kemas-kemas bilik, Aku terjumpe satu kotak ni.  ya.. aku pun hampir terlupe pasal kotak tu..
Macam-macam kenangan yang aku simpan dalam tu.. Dari zaman tadika pun ade..
Then, mase selongkar barang-barang dalam tu terjumpe plak sekeping gambar ni..
Mase aku tadika.. Gambar aku dengan Iman.. 
Nampak jugak kepala Ain kat belakang kteorang..
dengan style rambut die yang  tersendiri..hahaha
Gambar kteorang tengah bergurau senda.
Kelakar plak aku tengok gambar tu, nampak comel je masing2 time tu..hehehe
Tiba-tiba rase rindu plak dekat Iman dengan Ain.. 
Dekat mane ar dieorang sekarang ye?? 
Masih bernafas ke di atas bumi ciptaan Allah yang indah ni?

P/S: Belakang gambar tu, ade something aku tulis..Nak suh Iman bace tapi tak sempat..

TOO MUCH

Don't trust too much.
Don't love too much.
Don't hope too much.
Because that 'too much' can hurt you so much.


WELCOME DECEMBER

Assalammualaikum semua...


Wahh.. cepat betul mase berlalukan..  Hari ni dah masuk bulan december dah.
Aiiyaa.. tahun ni last umur belas-belas meyh.. tahun depan nak masuk 20 tahun..
Dah tua lorh..tak ape tak ape.. itu tandanye makin dewasa.. hahahaha



MENGHITUNG HARI

Pejam celik pejam celik dah 2 minggu aku cuti sem.. Nak kate best sangat tu tak ade ar, 
Kadang-kadang rase bosan gak.. Dalam hati ni rase rindu jugak nak balik Bangi..
Entah ape yang aku rindu sangat kat sane pun tak tahu ar.. 
"Bila dah ade kat Bangi kang sibuk plak nak balik umah"..
Hehehe aku selalu dengar ayat tu.. sape cakap tu tak penting ok.
Sekarang tengah menghitung hari nak tunggu result keluar? 
wey Tikah, result orang laen dah keluar ar, result kau je entah ape kena tak dapat tengok.
Perghh menyirap doh aku, rase macam nak hack je cms student tu..
Boleh sakit jiwa wey, asal buka je cms student nak tengok result, kosong.. nothing
Rase nak baling je laptop ni tapi bila fikir balik laptop kesayangan aku ni tak b'salah kot..
Relaks ar Atikah, cool k..


Kawan: "Itu maknenya ada tanda2 nak....."
         ok diam.. jangan lebih2 selagi aku tak dapat tengok.. :)

KAMPUNG

Aku rindu nak balik kampung.. Mungkin rase tenang kot kat sane.. 
Dekat sane boleh main kejar-kejar dengan anak-anak ayam..
Dekat sane boleh naik vespa pusing-pusing kampung.
Dekat sane uwan boleh manje-manjekan aku..
Dekat sane jugak Pak su yang rajin layan kerenah aku..
Dekat sane boleh mandi air perigi yang sejuk sangat..
Dekat sane boleh panjat pokok..
Senang cerite semuanya dekat sane lah..
Aku rase bebas kat kampung..
Macam burung, boleh terbang ke mane saje..
Tapi aku masih menjaga batasnye..
Bile orang tanye "kalau rindu kenapa tak balik kampung?"
Aku hanya mampu jawab "sebab semua tu dah tak ada"..

PENANTIAN TU SATU PENYEKSAAN

Penantian tu satu penyeksaan?? 
"Ala.. relaks ar wey.. come on ar"..
"Saje ar tu nak bagi gempak kat kau"..
"Sabar tu kan separuh daripada iman"


Macam-macam dah aku dengar.. ya.. aku tahu semua tu.. tengah bersabar ar ni.. 
Tapi tipu ar kan kalau aku kate "tak kisah pun".. memang menipu..
Benda tu sentiasa bermain-main dalam minda aku ni..
Tertanya-tanya wey.. Benda ni yang aku tak suke..
Tapi Mak sentiase ingatkan aku untuk santiasa bersabar..
Mak kate nanti tahu ar tu.. Cume cepat atau lambat je.
Ok mak.. :)

PELUANG

Ramai orang kata "kalau peluang dah ade depan mata jangan lepaskan"..
ya.. aku takkan lepaskan.. Thanks ye pade insan tu kerana beri kesempatan
dan kepercayaan pada aku untuk lakukan tugas tu.. Agak terharu aku rase..
Insyaallah aku akan jalankan tugas aku dengan sebaiknye.. Amin..

JATUH CINTA

"I'm falling in love honey"..  wahh.. excited gile kot kau..hehehe 
Actually, bukan aku ok.. Kawan baek aku yang tengah jatuh cinta skunk..
Alhamdulillah, aku pun tumpang gembira wey.. Tak sangka an, punye ar keras hati kau dulu..
T'tanye-tanye aku sape mamat yang "hebat" sangat melunturkan keegoan kawan aku tu..
Aku teringin nak jumpe kau bro.. hahaha tak pe tak pe.. tggu ahad nanti k..
Esok, kena bangun pagi-pagi buta, kononnye nak pegi b'jogging kat Taman Awam Nilai..
Tapi aku rase esok 1 round je pas tu sibuk nak b'cerita je..hehehe wey, 1 round pun ok pe..
1 round kat situ bersamaan 3 kilometer kot..(tak salah aku ar..hehehe dah lame tak jejak kaki kat situ)
So, tak sabar nak dengar cerite die esok.. Aku pesan jangan excited lebih2 sangat.. Die kate ok.. 


HARIMAU MUDA VS GARUDA MUDA

Hai... Assalammualaikum followers..
ok geng, seperti yang kita tahu malam esok ade final bola sepak Sukan Sea 2011
di Stadium Gelora Bung Karno..
yeahhhh aku nk tengok jugak.. Tak kira.. Sape yang tak tahu tu, haa pegi bace surat khabar tak pun search je kat google kalau nak tahu pasal game ni..
Semalam, aku tak dapat tengok bola mase Malaysia vs Myanmar.. Frust gile kot tapi Malaysia menang jugakkan.. Chayokk2.. :) Aku tahu pun mase ayah aku call nak bagitau dah smpai Kedah.. So, bile aku tanye ayah dah bape gol, then ayah aku saje nak sakat aku.. 
Boleh plak tanye soalan bonus "Laa, adik tak tengok bola ke? selalunye dah menghadap betul2 depan TV..hahahaha".. "Oh ayahku, kamu sudah lupe ke yang anakmu ini masih terkandas di Hospital Putrajaya ni, dah ar dalam wad ni tak ade tv, kedekut..bla..bla..bla.".. Then, time tu Malaysia gol plak, nasib baik aku tak menjerit sekali, kalau tak maun kena baling cawan dengan pesakit2 laen.. hehehe rase nak menari je time tu.. Thanks ayah, jadi pengulas bola sepak adik malam tu.. Luv u.. muahh3..


Cayalah bro...


So, good luck team Harimau Muda...Main b'sungguh-sungguh k.. Jangan nakal2 dalam padang..
Apek!! lu jangan bagi bola terlepas masuk dalam gawang tau bro.. Focus wey..
Pemain jersi no 15, yunk!! main bola tu betul2 tau.. Aja aja fighting..
I tggu u balik Malaysia, nanti kite jmpe k.. luv u..hehehe 
(ok fine.. nak berangan sikit pun tak boleh..)


P/S: Mase aku kat Hospital Putrajaya tu teman someone kejap.. Bukan aku yang terlantar.. 
Kang ade plak salah faham..hehehe

TAK ADA NIAT

Maafkan aku wey.. Jujur memang tak de niat nak jauhkan diri daripada kau tapi ntah ar.. Bila aku ingat balik
ape yang kau pernah cakap dan ape yang kau sms kat aku, aku rase tak layak je nak kawan ngan kau...
Tipu ar kalau aku kate tak rase ape-ape bile tak sms kau, tak call, tak dengar kau membebel dan paling penting rindu nak gadoh ngan kau.. kau slalu cakap aku degil.. Sumpah doh aku rindu kau sayang... Tapi tak ape ar.. Kalau itu yang terbaek.. Aku redha..

CUBA BERTAHAN

Kadang-kadang, bile kita mahukan sesuatu, kita cuba untuk dapatkan. Usaha, usaha dan teruskan usaha.. 
Tapi bile semua tu kita dah lakukan, adakalanya kita tersungkur.. Tapi semua tu terletak pada diri kita sendiri
sama ada mahu bangun dan teruskan ataupun biarkan impian itu hanya tinggal impian... 
Untuk dapatkan sesuatu tu bukan mudahkan?? Macam-macam yang kita akan lalui..  Tipulah kalau aku kate tak
pernah b'putus asa tapi aku masih b'nasib baik sebab ada mak, ayah, kakak dan abang2 aku.. Sentiase ada 
dibelakang aku untuk membantu dan bagi semangat.. 
Terima kasih ya Allah kerana masih izinkan aku bersama mereka lagi.
ya.. aku cuba bertahan, selagi yang aku termampu..

FINAL EXAM

Yahooo.. akhirnya selesai jugak final exam aku.. 2 minggu yang sangat memenatkan otak dan minda aku.. Tak cukup tido?? tu semua dah jadi perkara biase, lagi-lagi time exam ni.. Mata pun dah serupa mata panda dah.. hehehe But, it's ok.. Tu sume pengorbanan untuk berjayakan.. betul tak?
Aktiviti time cuti sem sebulan lebih ni aku dah plan baek punye.. hehehe .. antaranye adalah:

 1. Bantai tido puas-puas.( Balas dendam sebab tak cukup tido time final exam..)
 2. Reunion.. (Dgn member2 sekolah)
 3. Ambik lesen kete. (Parents dh bg green light, so bile dah ade lesen nnt faham2 ar ye..hehehe)
 4. Keje part time (Malas tapi nak jugak sbb nk crik duit poket sndri)
 5. Buat ar ape2 yang patut untuk menghiburkan hati time2 cuti sem ni..hehehe

Ohh ye, Aku nk ucapkan good luck pada member2 poly aku yang baru nak start final exam.. (Baru nk start ke? *kesian...hehehe) Try your best k.. Aja aja fighting (^^o)

JANGAN SOROKKAN

Jangan sorokkan ape yang kau rase hanya kerana nak menjaga hati orang tu.. Sebab bile orang tu tahu perkara yang sebenar daripada orang lain, bende tu akan lagi melukakan hati dia..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Macam mane raye, best? Aku macam biase ar b'raye b'same keluarga yg t'cinte dan dah tentu ar keluarga Mak Lang n Pak Uda aku ade sekali.. sangat meriah walaupun kiteorang tak balik kampung.. Dah tak de kampung kan, nak buat macam mane..hehehe Tapi jujurnye rase sedih jugak sbb rindu nak raye ngan arwah nenek dan arwah Pak su..
Aku ngan adik-beradik yang laen memang rapat sangat dengan arwah nenek n pak su..  
Arwah nenek selalu manjekan kteorg dan tak pernah tak peluk cucu-cucu dia setiap kali balik..
ye, aku rindukan pelukan itu dan kucupan manje arwah nenek... Dan tak sah kalau setiap kali balik, kalau arwah paksu tak bawak aku ronda-ronda kampung dengan moto kapcai dia itu.. Motor tu unik bagi aku..hehehe  
Pak su sangat cool layan anak2 buah dia especially aku ni yang sangat nakal m'buli anak2 ayam dalam reban  dia tu.. comel gile kot.. mane tak geramnye aku..hahaha
Zaman kanak-kanak ar paling aku rindu.. seronok je time tu, tak payah fikir masalah pun.. So, bile aku teringat je time kecik2 dulu mesti aku t'senyum.. sweet memory..<3<3<3 (^^,)
Selamat HAri RAya Aidiladha..

DALAM HATI

Dalam hati cuma dia
Yang selalu aku dambakan hatinya.. oh hatinya
Sampai nanti dia tahu
Apa rasa dan bila ku luahkannya
Ku tak kuasa
Oh malam hentikan ku selalu rindu
Bila hati tak menentu
Terus memikirkan kamu
Oh bintang terangi semua jalanku
Agar nanti dia tahu
Betapa ku mahu kamu...


By Atikah & Atirah Norddin


LIFE

Don't cry over the past, it's gone. Don't stress about the future, it hasn't arrived. Live in the present and make it beautiful.. <3


('',) I will try my best although it's hard for me..

TAHNIAH NEGERI SEMBILAN


T'baek dari Negeri Sembilan wok..
Alhamdulillah.. Walaupun x dapat tgk bola kat stadium malam tadi, tapi hati aku tetap puas.. Monang jugak akhirnye..hehehe Tahniah jang..<3

P/s: Jangan b'putus asa sehingga ke garisan penamat..

LUAHKAN

Jika kau tanye pada aku, patut ke kau luahkan ape yang terpendam dalam hati kau tu, aku akan jawab 
"ya, luahkan.. Jangan biarkan pengalaman yang lepas menghantui hidup kau.."
Biar pun luahan hati kau tu akan mengembirakan hati orang lain mahupun sebaliknya, biarkan...
Sekurang-kurangnye kau akan dapat jawapan atas segala persoalan yang bermain di minda kau tu selame ni.
Cuma satu, pastikan waktu tu kau telah bersiap sedia dan boleh menerima segala jawapan daripada dia..
PAHIT mahupun MANIS?? Pasti akan terjawab satu hari nanti...

PENDAM


Aku yang mengejar bayang cinta
Kian terbiar
Terpendam kata
Tak terungkap selamanya
Pedih hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta
Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah aku sendiri
Tanpa kasih di hati
Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati
Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta
Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah aku sendiri
Tanpa kasih di hati
Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa dihati
Aku yang mengejar bayang cinta...

RINDU BUDAK2 ASRAMA

Pejam celik pejam celik dah 3 tahun lebih aku x jmpe budak2 asrama aku dulu.. Seriously, rindu sangat kat dieorang sume.. Expecially, kina,adik,akim, syafiq n ramai lg ar.. Semalam, aku jmpe dieorang dilaman muka buku.. Sumpah terubat sikit rindu aku.. banyak gile perubahan. Yang paling pnting x selekeh cam zaman sekolah dulu ar kan bak kate syafiq..hehehe sume makin hensem n cun ar.. 
Akim; "dear, rase2nyekan aku ke kau yang paling tinggi skunk?"hahaha
Aku:    "of coz ar kau yunk oiiii".." huhuhu suke kau eh"
Syafiq: "Yang paling penting aku yang paling tinggi n hensem.. Jangan cair tgk aku sudah"hahaha
Kina:    "aku maintain comel ar kan"ahahha
Adik:   "aku confirm paling sweet tapi x leh kalahkan begum ar, tu psal ******* jatuh hati ngan die ngan die   dulu"hahhaa
Aku:    haaa.. dah mule ar tu.. Udah2 ler tu nak nyakat teman ni..hahha tak sio teman ngan die lg..
Akim : "Kau tggu je nanti Begum time reunion, banyak cite aku nk bgtau kau".
Aku:    "Cakap je ar kau nak cite pasal kau t'golek dog kat depan awek2  mase g ASAT dulu an"hahahaha   "sumpah klakar,, adoyai, sakit perut aku gelak time tu"
Akim: "wey, maen kasar dah tu.. diam2 sudah.. jatuh market aku kang"hahhaha
Tu dia, macam2 cite dah t'bukak pasal zaman2 asrama dulu.. daripada bnde remeh pn boleh kena bahan ngan kawan2.. tu sume gurau2 manje ar katekan..hehehe dah macam 1 family besar  Hope sangat reunion kite kat sane nanti menjadi.. Amin..<3<3<3

SPOIL MOOD

Sumpah mmg spoil mood gile bile dapat tau harge tiket Piala Malaysia RM50.. aku ulang skali lg RM50!!!!.. 
Asal cekik darah gile FAM ni??.. Dah ar buat kat stadium Shah Alam.. kalau bagus sgt stadium tu blh trime ar gak aku, ni padang ntah ape2 aku tgk.
Ni ha alasan kenape FAM naikkan harge tiket..

Kami memohon maaf atas kenaikan harga tiket,ia dinaikkan untuk penyelenggaraan,pembaikan stadium Shah Alam.Dengan kapasiti stadium Shah Alam adalah stadium nombor dua di Malaysia.Kami yakin ia akan menjadi venue antara salah satu stadium yang terbaik di Malaysia jika dipulihkan dan diperbaiki.
Tahun depan pasukan lagenda Selangor akan bakan merasakan padang rumput yang baru beserta penaja-penaja dari syarikat yang kaya.Semoga Selangor terus sukses di Malaysia.
.


 So, sekarang ni kau nak cakap, penyokong N.sembilan dengan Terengganu kena tanggung kos penyelenggaraan tu sume ar semate-semate tahun depan pasukan LAGENDA SELANGOR boleh b'maen dengan hebatnye.... Adil ke tu???  Kat wall facebook FAM aku tgk dh penuh dengan maki hamun..hahaha 
Mane x hanginnye penyokong dua2 negeri tu.. salah sorangnye adalah aku.. adoyai.. hancur punah harapan aku.. Abis sume geng2 bola dah boikoi x nak g stadium.. x pe ar, kedai mamak pn jadi ar bro.. huhuhu






HOBIN JANG HOBIN

Haa.. Pada peminat2 bola sepak sekarang ni mesti tengah demam Piala Malaysia kan??  
Diulangi lagi sekali Peminat Bola Sepak!!!.. Yang x minat poie maen jauh2.. syuhhhh2..
Keputusan smlm menunjukkan N.Sembilan akan menentang Terengganu pada sabtu ni..
Yeahh..Banggo den wok, noghori den masuk final... Ekau ado?? Yang ado yo..hahhaha
Niat di hati den ni mmg nak poie tapi cam x do yo nak tukang bwk eh.. Kesian den ha.. Bwk lah den haa..
lagi 5 hari je lagi game tu.. Nak raso gak meriah kek stadium cam mano..


                       *ponoh ngan makhluk B'baju kuning..

Thanks ya kawan, smpai ade yang nak bawak aku g stadium sbb tau aku nak sangat g sane..Tapi cancel last minute.. it's so k.. Maybe next time.. Kite konvoi rmai2 k..

RISAU

Ok..Kalau sume org tnye kat aku pasal keadaan dia, just one word je aku blh jawab.. "RISAU"..
Sebenarnye drpd blog dia jelah aku blh tau ape yang t'jadi dalam kehidupan seharian dia.. Kat blog dia lah, dia luahkan segala ape yang dia rasakan.. Tapi... dh dekat 3 bulan dia dh x update blog dia.. Of course ar aku t'tanye2kan??..Nak tanye kat kawan2 dia,, aku segan..hehhehe Tapi akhirnya aku jmpe gak FB ngan Twitter die.. yeah.. dia sihat n gembira je aku tgk.. That good news for me.. Alhamdulillah.. Saya sentiasa doakan awak dunia & akhirat..


p/s: Tak pernah pun benci die.
     Walau pape pun awak tetap kawan saya.. Right??

BOSAN

Seriously, aku bosan sangat ari ni.. Semalam x leh nak tido sbb kepale sakit b'denyut-denyut,, asal ha wey?
So, nak hilangkan bosan aku hari ni, aku b'siar-siar di laman Youtube..heheheh 
Nak cuci2 mate.. haaaa korang.. jgn fikir bukan2 eh.. Nakal taw...


Ok.. x sah rasenye kalau aku bukak youtube tapi x tgk muke mamat ni.. Nak tau sape?? ha meyh cek tnjuk kat hang pa semua.. tu dia..  Mathlutfi name diberi..<3


                         *Dia sangat comel n cool bg aku..hehehe


      First time aku tgk video Mathlutfi ni.. wahhhh dia awesome meyh.. 
        Wa dah jatuh cinta same lu ar bro.. Ape celopp?? hahah



DIA DAN AKU KATA

Sayang betul dia kat aku,
Aku buat salah teruk, dia menangis satu malam,
Dan kemudian esok pagi, dia jumpa aku, dia tersenyum.
Kesalahan aku memang tak layak untuk terima senyum tu.

Apakah memang ada manusia yang murni macam ini?

Dia nak marah, tapi dia nak ketawa.
Dia nak pukul, tapi dia nak ketawa lagi.
Dia nak tunjal kepala aku, tapi dia takut kepala aku sakit.
Dia nak lepaskan kemarahan dia, tapi dia takut aku terasa.
Dia nak merajuk, tapi dia nak berbual dengan aku.
Dia nak menangis, tapi dia tak nak bersedih masa tu.
Dia nak maafkan aku, sebab dia nak terus sayang aku.

Dia kata aku bodoh, aku kata memang.
Dia kata aku tak fikir, aku kata tu lar pasal.
Dia kata aku tak guna otak, aku kata itu betul.
Dia kata aku bangang, aku kata paling bangang.
Dia kata aku jahat, aku kata tak de niat.
Dia kata aku takut bila buat salah, aku kata takut gila.
Dia kata dah agak dah, aku kagum dengan firasat dia.

Dia dah tak tahu nak kata apa, aku kata jangan kata apa, pukul je.
Dia dah tak nak pukul, aku kata maaf.

Dia tanya dah makan?, aku kata nak makan sama.
Dia kata jom,
Aku kata dalam hati....
"Tuhan, jika betul dia jodoh, biar aku lawan untuk jodoh ini".

By Zahiril Adzim

SEKALI LAFAZ

Assalammualaikum... Haluuuuu follower.. Alhamdulillah, b'syukur ke hadrat Ilahi segale yg dirancang malam semalam b'jalan dgn lancar walaupun ade sedikit masalah.. Tp sumenye b'jaye di settle kan gak..
Dengan Sekali Lafaz, kekanda aku tu dah sah b'gelar suami org.. waaahhh.. b'seri-seri gile muke abg aku tu.. Senyum smpai ke tlinge..hehehe Lepas je abg aku nikah, hujan turun.. orang tua-tua kate tu hujan rahmat..


Dah hujan2 ni ape tggu lg, perut pn dah lapar.. jom melantak..hahhaha yummy3.. sedap wey.. Rugi korg x de.. Macam2 lauk ade gayah oii hehehe.. Mak cik, sedaplah mak cik masak.. Nak jadi mak mentua saye tak??hahaha (Jangan berani kau kate begitu Cik Atikah oii..)


So, kepada abg dan kakak ipar aku yg pertama.. "Selamat Pengantin BAru".. Semoge Ikatan pertalalian tu akan kekal smpai bile2, insyaallah hingge ke syurga.. AMIN..

JOHOR...

Hola follower sekali.. Alhamdulillah kami sekeluarga selamat sampai di JOHOR.. Skunk ni ngah b'rehat2 sambil b'online b'same sepupu2ku yg t'cayang ni kat homestay..hahaha Anyway, cantik gile kot homestay ni.. Owner umah ni mmg pndai ar bab deko2 ni aku rase.. Cayalah.. Sewa pun b'patutan ar.. Mmg x rugi kteorang byr..(walaupun hakikatnye bukan gune duit aku..mmg x rugi ar..huhuhu).. insyaallah, next entri aku nnt, aku akan upload gmbar homestay ni..(kalau sempat ambik gmbar ar..heheh)

Ohh.. pejam celik pejam celik, lagi 7 jam je lg kekandaku yg t'sayang akan di ijabkabulkan b'same kekasih die yg t'cnte.. wahhh.. nervous meyh.. Malam tadi sibuk plak abang aku tu suh aku pakaikan die inai..ermm.. layankan je ar bakal pengantin baru 2 an.. ehem3.. tibe2 aku rase cam nk pakai inai ni sekali plak.. Bukan ape, byk lg lebih ni takut m'bazir plak hahaha tangan pun dh b'capuk kena inai, cepat2 aku basuh dgn sabun.

Malam 2 selepas kenduri doa selamat, duk borak ngan mak aku jap smbil sakat2 mak aku..hehheh nakalnye budak..
Adik: Mak..kalau adik nk nikah ngan ***** sekali mlm sok boleh?? boleh jimat belanja sikit,, Sekali buat knduri ngan angah.. hehehe ( sambil buat muka x b'salahnye tp dlm ati tahan gelak)

( wahh.. gatal kau Jah nk kawin jugak.. nak kena sesah ngan bapak kau tu.. blaja pun x abis lg)

Mak: Amboi anak mak ni.. dh ade calon ye diam2.. sape lelaki tu? boleh ke die jaga anak mak? blh ke die bahagiakan anak mak ni? blh ke die tahan ngan prangai degil awak tu??bla bla bla bla..

(haaa.. ambk kau sekali Atikah oiii.. B'tubi-tubi soalan drpd mak kau.. Kalah MAk Cik Temah Radio kat sblh umah 2..hahaah)

Adik: ala mak ni.. gurau je ar...ehhehe blaja pun x abis lg.. Cita2 adik pun x t'capai lg mak..

haaa.. ape lg, pas 2 aku cabut lari ar takut kena soal mcm2 lg ngan bondaku yg 't'cayang tu.. lariiiiiii.. ;)

MENANTI HARI BAHAGIA

Alhamduliilah, abis sudah jawab paper Management Accounting dengan Commercial Law aku tadi..  Nasib baek x pecah kepale aku jawab test tadi.. hehehe ohh ye.. balik pade tajuk entri aku kali ni, sok adalah hari bahagia buat kami sekeluarga terutama abang aku.. Ape taknye, esok nak dinikah dengan kekasih hati.. Ape lagi, dub dab dub dab lah jantung abang aku.. waaaa.. aku plak sekali yg nervous.. Cam aku plak nak nikah esok.. kuang3.. Hope esok segalenye b'jalan dengan lancar.. Amin...

Selamat Datang..

Holo people..ehh2.. Assalammualaikum.. haaa. kan ke sopan bunyinye tu cik Goyah oii... hehhe yeah, akhirnye, lahir sudah blog yang aku nanti-nantikan ni.. Selame ni asyik bace blog orang je kan, tapi skunk dah ade blog sndiri meyh.. T'lahirnye blog aku ni hasil bantuan kawan aku, Amirah namenye.. Die yang ajar aku mcm mane nak buat blog ni..Nak harapkan aku, mmg sah2 ar aku ni jakun nak buat blog..hehehe Insyaallah, mulai hari ini detik ini dan saat ini (perghh.. ayat kau goyah) akan ade ar cerita2 yang akan aku kongsikan b'same follower2 sekali.. Harap2 jika ada salah silap, sudi2 ar tegur ye.. :)